World Sports

Εθνικός – Ντουναϊβάρος 14-9: Στην κορυφή της Ευρώπης τα κορίτσια του Πειραιά!

Εθνικός – Ντουναϊβάρος 14-9: Στην κορυφή της Ευρώπης τα κορίτσια του Πειραιά!

Πρωταθλήτριες Ευρώπης είναι από σήμερα τα κορίτσια του πόλο του Εθνικού, καθώς κατέκτησαν το δεύτερο ευρωπαϊκό τους τρόπαιο (μετά το 2010) και σήκωσαν την κούπα στο «Παπαστράτειο»!

Το πόλο γυναικών του Εθνικού έγραψε ιστορία κατακτώντας το δεύτερο ευρωπαϊκό τρόπαιο στην ιστορία της ομάδας! Στο δεύτερο τελικό απέναντι στην Ντουναϊβάρος πέρασαν με σκορ 14-9 και κατέκτησαν το Len Trophy Len Trophy στο κλειστό κολυμβητήριο του «Παπαστράτειου».

Οι… Πειραιώτισσες πανηγύρισαν 12 χρόνια μετά από την πρώτη τους κατάκτηση ευρωπαϊκού τίτλου ακόμη μια λαμπρή επιτυχία για το ελληνικό πόλο. Το πρώτο παιχνίδι με την Ντουναϊβάρος, στην Ουγγαρία,  έληξε 12-8 υπέρ της ελληνικής ομάδας.

Ο Εθνικός γίνεται η έκτη ομάδα με δύο κατακτήσεις στην ιστορία της διοργάνωσης με την ομάδα του Ολυμπιακού και της Βουλιαγμένης να κατέχουν από μία κατάκτηση!
ipiccy_image_5_4.jpg

Τα οκτάλεπτα: 5-1, 3-3, 3-2, 3-3

Εθνικός (Αντιγόνη Ρουμπέση): Σωτηρέλη, Ιωάννου 3, Ιωάννα Χαραλαμπίδη 2, Ελληνιάδη 2, Κοντονή 1, Πάρκες 2, Χατζηκυριακάκη, Άλκηστη Μπενέκου 3, Ρακιντζή, Στεφανία Χαραλαμπίδη 1, Ιόλη Μπενέκου, Μπάκοτς, Τζόνσον.

Ντουναουιβάρος (Ατίλα Μίχοκ): Μάτσκο, Ζίλαγκι 3, Σάιμπεν, Γκουρισάτι 2, Χόρβατ, Μαγιού 1, Σάμπο, Γκάρντα 2, Μούσκι 1, Σομογκιβάρι, Παλ, Ζέλακ, Μπούις.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0